Zöldinfrastruktúra bemutatkozás a Tájvédelmi Szakmai Napokon

A természetvédelem országos programjának (KEHOP-4.3.0-15-2016-00001) Zöldinfrastruktúra fejlesztési eleme önállóan mutatkozott be az Agrárminisztérium Nemzeti Parki és Tájvédelmi Főosztálya által évente szervezett 2018. évi Tájvédelmi Szakmai Napok rendezvényén, aminek méltó helyszínt a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság csopaki székhelye biztosított.
Zöldinfrastruktúra bemutatkozás a Tájvédelmi Szakmai Napokon

A szakmai napok gyakorlatias és konzultációra teret biztosító felépítése hatékonyan járul hozzá, hogy a természetvédelmi szerveknél dolgozó munkatársak megfelelő ismeretekkel rendelkezzenek feladataik ellátása során. A Tájvédelmi Szakmai Napok keretein belül egyaránt foglalkoznak a szakterületet érintő jogszabályváltozásokkal, szabályozási tervekkel, jövőbeni elképzelésekkel. A 2 napos rendezvényen elhangzó előadásokat az Alapvető Jogok Biztosa Hivatala képviselője is végighallgatta, értékes előadással gazdagította. 
 
Pádárné Dr. Török Éva (Agrárminisztérium, Nemzeti Parki és Tájvédelmi Főosztály) Zöldinfrastruktúra a természetvédelem országos programjában címmel tartott előadást a fejlesztési elem által elért eredményekről, elkészült és bárki számára elérhető online szakértői dokumentumokról, valamint a projekt közép- és hosszú távú terveiről, célkitűzéseiről. Hangsúlyozta, hogy a Zöldinfrastruktúra fejlesztési elemének eredménykommunikációja mellett, annak közérthető ismeretterjesztési és szemléletformálási feladatai is nagy szerepet kapnak a jövőben.