Ígéretes eredmények a természeti és táji értékek táji léptékű megőrzésében

Az Európai Táj Egyezmény végrehajtásához kapcsolódó, tájkarakter alapú országos tájtipizálás közép- és hosszú távú célrendszerének megalapozásáról szóló műhelytalálkozó során mutatták be a természetvédelem országos programja (KEHOP-4.3.0-15-2016-00001) keretében elért eddigi eredményeket az Agrárminisztérium rendezvényén.
Ígéretes eredmények a természeti és táji értékek táji léptékű megőrzésében

Az előadók a projekt megvalósításában aktívan közreműködő szervezetek közül kerültek ki. Az Agrárminisztérium, a Lechner Tudásközpont, az Ormos Imre Alapítvány, a Tájműhely Kft., az MTA Ökológiai Kutatóközpont, valamint a Debreceni Egyetem releváns szakértői ismertették a projektet, valamint az előkészítési szakaszban elért eredményeket, továbbá a projekt nemzetközi és hazai szakpolitikai kereteit; eredménytermékeket, együttműködési lehetőségeket, jövőbeli terveiket, elképzeléseiket.

Az elhangzó előadások mellett a rendezvény jó lehetőséget teremtett a különböző szakmai szervezetek közötti érdemi párbeszédre is. A meghívotti kör egyaránt lefedte az államigazgatás, a tervezői szektor, a kutatói kör, valamint a civil szféra meghatározó szereplőit, de képviseltették magukat az Európai Táj Egyezmény szakértői testülete és más, a projekt sikeréhez hozzájáruló (ZÖLDINFRASTRUKTÚRA, ÖKOSZISZTÉMA-SZOLGÁLTATÁSOK, NATURA) fejlesztési elemek munkatársai is.
 
A rendezvény programját, előadásait ide kattintva tölthetik le az érdeklődők, a TÁJKARAKTER fejlesztési elemről pedig itt olvashatnak.