Lenyűgöző pályamunkák és boldog nyertesek a Mit jelent számodra a táj? rajzpályázaton

Az Agrárminisztérium 2019 tavaszán országos rajzpályázatot hirdetett a fiatal korosztály számára Magyarország egyedülálló táji adottságainak és értékeinek népszerűsítése érdekében.
Lenyűgöző pályamunkák és boldog nyertesek a Mit jelent számodra a táj? rajzpályázaton
„A közösségi jelentőségű természeti értékek hosszú távú megőrzését és fejlesztését, valamint az EU Biológiai Sokféleség Stratégia 2020 célkitűzéseinek hazai szintű megvalósítását megalapozó stratégiai vizsgálatok (KEHOP-4.3.0-VEKOP-15-2016-00001)” elnevezésű projekt tájkarakter fejlesztési elemének keretében megvalósított rajzpályázat kiírói szeptember 1-ig várták a 10-14 éves gyermekek alkotásait. A zsűri legnagyobb megelégedésére a hagyományos technikákkal készült alkotások mellett megannyi kiállításra érdemes egyéb mű és kreatív alkotás érkezett. A gyermekrajzok számos magyar tájat mutattak be sokszor szívmelengető módon, melyekből arra is fény derült, hogy a pályázó fiatalok a magyar tájak jellegzetességeit is jól ismerik.
 
A pályázatban megjelölt kritériumrendszer alapján (kidolgozottság; tájhoz való kapcsolódás; érzelmi töltet; technika sajátosságainak alkalmazása) a zsűri a következő győzteseket hirdette ki:

I. kategória

1. helyezett: Bihari Gerda
2. helyezett: Misák Dominik
3. helyezett: Berta Blanka

II., kreatív kategória

1. helyezett: Dömötör Dóra Anna
2. helyezett: Mezei Miranda
3. helyezett: Farkas Bálint

Különdíj 

Balogh Kira Angelika  
Ács Renáta  
Ács Marcell  
Dömötör Dóra Anna
A díjazott pályaművek mellett a legjobbak között számon tartott alkotások az Agrárminisztérium kapcsolódó szakmai rendezvényein is kiállításra kerülnek.
 
Ezúton is gratulálunk minden alkotónak és köszönjük részvételüket!