A Tájkarakter és Zöldinfrastruktúra kutatás eredményei véglegesítés előtt állnak

A TÁJKARAKTER és ZÖLDINFRASTRUKTÚRA fejlesztési elem többéves munkájának lezárásához közeledve a zöldinfrastruktúra fejlesztését biztosító stratégiai keretek és fejlesztési célok, valamint a tájkarakter-rendszer alkalmazási módjának meghatározására irányuló, döntéstámogatási javaslatokhoz kapcsolódó, véglegesítés előtt álló eredmények bemutatását szolgálta az Agrárminisztérium által 2021. április 12-én tartott széles körű online műhelytalálkozó.
A Tájkarakter és Zöldinfrastruktúra kutatás eredményei véglegesítés előtt állnak

A szakmai napon a témában érintett államigazgatási szervek, tervezők, kutatók, valamint helyi szerveződések (pl. natúrparkok) is képviseltették magukat. A résztvevőktől érkezett értékes visszajelzések elősegítik a kutatók és a projekt munkatársainak további, a kapcsolódó ágazatok számára is hasznos eredményeket hozó munkáját.

Észrevételeiket, kérdéseiket a tajkarakter@termeszetem.hu, ill. a zoldinfra@termeszetem.hu e-mail címeken továbbra is folyamatosan várjuk!

A konferencián elhangzott előadások a "kapcsolódó dokumentumok" között (jobbra) érhetőek el:

TÁJKARAKTER SZEKCIÓ

  1. A tájkarakter-rendszer közigazgatási alkalmazása (Kincses Krisztina, Agrárminisztérium, Nemzeti Parki és Tájvédelmi főosztály)
  2. A tájkarakter meghatározás folyamata | A tájkarakter kutatás célja, országos és helyi módszertana és eredményei (Dr. Konkoly-Gyuró Éva, Tájműhely - Lechner Tudásközpont)
  3. Helyi szintű tájkarakter elemzés és értékelés a helyi érintettek bevonásával a Tápió-vidék mintaterületen (Dr. Boromisza Zsombor, Ormos Imre Alapítvány)
  4. A Tájkarakter-Tudástár tervezett felépítése, tartalma, alkalmazási lehetőségei (Csőszi Mónika, Lechner Tudásközpont)

ZÖLDINFRASTRUKTÚRA SZEKCIÓ

  1. Országos zöldinfrastruktúra kutatás | A zöldinfrastruktúra kutatás keretei (Dr. Kollányi László, Ormos Imre Alapítvány)
  2. Országos zöldinfrastruktúra-fejlesztési javaslatok | Az országos zöldinfrastruktúra-fejlesztés tervezésének módszertani folyamata (Vaszócsik Vilja, Lechner Tudásközpont)
  3. Országos zöldinfrastruktúra-fejlesztési javaslatok  | Az országos zöldinfrastruktúra kutatás alkalmazási lehetőségei természetmegőrzési szempontból (Dr. Török Katalin – Dr. Szitár Katalin, Ökológiai Kutatóközpont)
  4. A zöldinfrastruktúra-kutatás településcsoportos elemzési eredményeinek bemutatása (Dr. Kollányi László, Ormos Imre Alapítvány)
  5. A települési zöldinfrastruktúra-fejlesztés sajátos feladatai, lehetőségei (Báthoriné Dr. Nagy Ildikó Réka, Ormos Imre Alapítvány)
  6. A zöldinfrastruktúra-kutatás és -alkalmazás további lehetőségei (Tar Gyula, Agrárminisztérium − Csőszi Mónika, Lechner Tudásközpont)