Betekintés a Tájkarakter fejlesztési elem munkájába a Tájvédelmi és földtani továbbképzésen

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Vezető- és Továbbképzési Intézete által akkreditált és az Agrárminisztérium által meghirdetett 2018. évi Tájvédelmi és földtani természetvédelmi továbbképzésen a természetvédelem országos programja (KEHOP-4.3.0-15-2016-00001) Tájkarakter fejlesztési elemének ismertetése is helyt kapott.
Betekintés a Tájkarakter fejlesztési elem munkájába a Tájvédelmi és földtani továbbképzésen

A továbbképzés alapvető célja, hogy a természetvédelmi igazgatási szerveknél dolgozó munkatársak naprakész ismeretekkel rendelkezzenek a tájvédelmi feladataik ellátása során. A képzési program foglalkozik a szakterületet érintő jogszabályváltozásokkal és a szakterületi szabályozási tervekkel, feladatokkal, elvárásokkal. A képzés kiterjed a természetvédelemért felelős minisztérium, a Pest Megyei Kormányhivatal, a nemzeti park igazgatóságok, és a megyei kormányhivatalok érintett járási hivatalai tájvédelmi feladatot ellátó munkatársaira. Vendégelőadóként a Miniszterelnökség és az Alapvető Jogok Biztosa Hivatala illetékes munkatársai is részt vettek a rendezvényen.

Pádárné Dr. Török Éva (Agrárminisztérium, Nemzeti Parki és Tájvédelmi Főosztály) Természeti és Táji értékek táji léptékű megőrzésének stratégiai megalapozása címmel tartott előadást a fejlesztési elem által elért eredményekről, elkészült és bárki számára elérhető online szakértői dokumentumokról, valamint a projekt közép- és hosszú távú terveiről, célkitűzéseiről. Hangsúlyozta, hogy a Tájkarakter fejlesztési elemének eredménykommunikációja mellett annak közérthető ismeretterjesztési és szemléletformálási feladataira is komoly hangsúlyt fektetnek a jövőben.